TOUR DE FRANCE

FØLG LEGENDENES HJULSPOR

På denne turen skal vi sykle de kjente fjellpassene fra Tour de France – og sykle Alpe d’Huez bare timer før feltet kommer! Vi får også fulgt rytterne når de kommer over Col du Galibier og starten av 13. etappen fra Bourg d’Oisans. Ellers følger vi de siste timene fra selve rittet på TV etter hver sykkel etappe. Hva er vel bedre enn å sykle kjente klatringer for så å følge spenningen fra verdens største sykkelritt? Vi mener dette er en perfekt kombinasjon og inviterer dere med på en ukes tur til det beste Frankrike har å tilby. Vive la France!

PROGRAM

MANDAG: REISEDAG OG INNKVARTERING

Vi vil ankomme hotellet sent – rett før midnatt. Vi sjekker raskt inn og får oss en god natt søvn. Leiesykler står klare til neste morgen – og vi i Lette Gir hjelper til med montering av sykler for de som tar med egen.

TIRSDAG: LA BÈRARDE – 47 KM – 1 020 HØYDEMETER

Turen opp til landsbyen La Bèrarde blir av mange beskrevet som kanskje den mest naturskjønne og vakreste sykkel veien i Europa. Det er ikke så krevende i dag; vi får to partier med klatringer. Den første er på vei gjennom Le Bourg d’Arud og den andre på vei opp til Saint Christophe en Oisans. Herfra vil de siste 8 km være en parademarsj ut mot et landskap som er et av de mest spektakulære i Alpene. Etter etappen venter et deilig pasta måltid og vi følger siste del av Tour de France på TV.

ONSDAG: COL DU LAUTARET OG COL DU GALIBIER – 94 KM – 2 740 HØYDEMETER

Vi får i dag følge Tour de France feltet for første gang – dette er en veldig viktig dag for sammenlagtkanonene og de har ikke råd til å tape tid. For oss blir det også mange høydemeter og en fantastisk utsikt på vei opp til Galibier! Starten av dagens etappe snor seg relativt slakt, men seigt, opp til det kjente skistedet La Grave. Landskapet åpner seg mer herfra og vi får en nydelig klatring opp til Col du Lautaret. Her tar vi en kaffe-stopp før vi tar fatt på de siste 8 km opp til Col du Galibier – som ligger 2 640 moh. Denne har blitt brukt mange ganger i Tour de France for å tyne de siste kreftene ut av rytterne. Vi vil kjenne det bra i dag vi også siden det blir ca 47 km med sammenhengende stigning. Belønningen finner vi i spenningen på toppen med Tour de France feltet – og en super fin nedkjøring tilbake til hotellet.

En av sykkelguidene kan være igjen på Lautaret om noen dropper Galibier. Da får dere sett syklistene komme ned fra fjellet i et spektakulært høyt tempo.

TORSDAG: ALPE D’HUEZ – 64 KM – 2 070 HØYDEMETER

Denne dagen skal vi sykle legendariske Alpe d’Huez og følge sykkelfeltet krige om bedre posisjon i sammendraget eller overlevelse for spurterne. Dette er en relativt snill klatring med fin flyt gjennom de 21 hårnålsvingene. Det er en fin opplevelse å sykle i hjulsporene til Mercx, Pantani og Bernal oppover denne stigningen før en velfortjent lunsj venter på toppen. Vi tar returen via vakre Col du Sarenne før vi kjører innom Auris for å få en fantastisk utsikt over området.

FREDAG: COL D’ORNON – 63 KM – 1 950 HØYDEMETER

På vei til Col d’Ornon tar vi med oss starten av den 13. etappen i Tour de France før vi sykler mot vakre Villard-Notre Dame og Villard-Reymond. Denne klatringen er som skåret ut fra klippene over Le Bourg d’Oisans og er veldig spektakulær. Utsikten over Grandes Rousses-massivet og Romanche og Vénéon-dalene er fantastisk. Den første delen er litt krevende og det er viktig med en god lykt på sykkelen siden vi skal gjennom 3 tunneler uten lys. Veien videre opp til Col d’Ornon er ikke altfor krevende og vi får fin flyt på sykkelen her.

LØRDAG: COL DU SARENNE – 56 KM – 1 950 HØYDEMETER

Om veien ut til La Berarde er en av de fineste veiene i Alpene vil mange beskrive Col du Sarenne som en av de fineste klatringene. Vi kjørte ned dette fjellet på DAG #2 – nå skal vi klatre samme stigning. Det er grønne fjellsider og vi møter sjarmerende små landsbyer på veien. På grunn av veldig smale veier kan vi nyte stillheten oppover uten avbrudd og støy fra biler og motorsykler. På nedkjøringen stopper vi for lunsj på en hyggelig restaurant i Alpe d’Huez før returen til hotellet.

SØNDAG: COL DU GLADON OG COL DE LA CROIX DE FER – 94 KM – 1 930 HØYDEMETER

I dag får vi en snill start på dagen frem til Allemont etter 20 km. Det blir et krevende parti mellom innsjøene Lac du Verney og Lac de Grand Maison. Dette er et parti på 14 km og vi skal overvinne drøye 800 høydemeter. Vi får et velfortjent flatt parti langs innsjøen før vi starter siste klatringen mot dagens hovedmål; Col de la Croix de Fer. De siste 5 km byr på grønne beitemarker og fantastisk utsikt! På vei ned kjører vi innom Col du Gladon – som er en kort avstikker på veien. Returen til hotellet blir en parademarsj før noen velfortjente forfriskninger venter.

DAG #8: FRITT VALG OG HJEMREISE

Vi har sen fly avgang i dag så vi har god tid til en sykkeltur før hjemreisen. I dag kan folk se an kropp og form så finner vi sammen en fristende tur. Etter syklingen sjekker vi ut av hotellet og gjør klar for avreise til Geneve.

HOTEL AU BON ACCUEIL

Vi innkvarteres på Hotel Au Bon Accueil, som ligger utenfor den kjente sykkellandsbyen Le Bourg- d’Oisans. Dette er et sykkelhotell som drives av sykkelentusiaster fra Nederland. Standarden er ganske enkel, men er full av sjarme. Hotellet har til og med et eget sykkelmuseum. Lette Gir sørger selvfølgelig ren sykkel og rent sykkel tøy til hver etappe. Etter syklingen serveres det to typer pastaretter mens vi ser de siste par timene av Tour de France-etappen. Når kvelden kommer, får vi en deilig 3 retters middag.

Enkeltrom kan bookes mot tillegg i pris (kr 2 500).

© Hotel Au Bon Accueil

INKLUDERT

Flyreise t/r Oslo – Geneve, inkludert 23 kg innsjekket bagasje og 8 kg håndbagasje

Transport fra og til flyplassen

Overnatting 7 netter på Hotel Au Bon Accueil

Frokost, pasta måltid etter sykling og middag alle dager

1 reiseleder og 2 sykkelguider fra Lette Gir

Følgebil med mulighet for ekstra klær, næring og utstyr

Vask av sykkel og sykkelklær etter hver etappe

Informasjonsmøte før hver sykkel etappe

Fotograf som foreviger minnene

Dele gode sykkelhistorier med likesinnede etter hver sykkeltur

 

TILLEGG

Lunsjer og drikke til måltider

Sykkelfrakt eller leie av sykler

Aktiviteter utenfor programmet

Reservedeler til sykkel ved behov

Tillegg for enkeltrom kr 2 500,-

Kilde: komoot.com

ANDRE AKTIVITETER

Om dere ønsker å reise sammen med personer som ikke sykler er disse selvfølgelig hjertelig velkomne.

Andre aktiviteter i området er:

Fotturer/fjellvandring

Via Ferrata

Rafting og andre vann aktiviteter

Museum og utstillinger

Og mye annet i nærheten

Alpe d'Huez

Col de la Croix de Fer

OVERSIKT

Som på våre andre turer er det en fordel å like å klatre fjell med medfølgende fantastiske naturopplevelser. I hjerte av det beste Frankrike har å tilby av fjellpass vil vi ta ulike sykkelturer i området med utgangspunkt fra hotellet. Etter sykkeletappene tar vi noen forfriskninger på hotellet og følger de siste timene av Tour de France-etappene. Lette Gir vasker sykler og sykkel klær slik at dette er klart til neste etappe. Vi liker å si at vi skal yte før nyte – og det blir nok av begge deler på denne turen.

Vi deler oss inn i grupper etter nivå. I følgebilen kan man oppbevare ekstra klær og Lette Gir stiller med mat og reservedeler om det skulle være nødvendig. Hver morgen har vi en gjennomgang av ruten vi skal sykle slik at vi er best mulig forberedt på det som venter oss. En fotograf tar bilder underveis slik at du kan vise nære og kjære hva du har oppnådd på turen.

 

TURENS HØYDEPUNKTER

  • Sykle legendariske fjell fra Tour de France
  • Følge Tour de France på toppen av Galibier og Alpe d’Huez
  • Sjarmerende hotell med sykkel museum
  • Mat og vinopplevelser
  • Dele sykkelopplevelser med likesinnede

 

PERIODE OG PRIS

UTSATT TIL 2023 – dato kommer snart.

  • Skriv inn fra flyplass. Pristillegg sendes pr. epost.
  • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.