ANDERMATT

FANTASTISKE ALPEPASS

Som på alle våre sykkelturer stasjonerer vi oss i en by – på ett hotell. På denne turen er Andermatt et ideelt utgangspunkt. Byen ligger på drøye 1400 moh og har ca 1400 fastboende. Andermatt ligger midt i de sveitsiske Alpene og er omgitt av åtte imponerende Alpepassasjer og vi skal sykle minst 4 av disse. Vi får variert og interessant landskap med frodige enger, grønne skoger, majestetiske fjellformasjoner og breer. Sykkelhjulene ruller på fantastisk asfalt – i tråd med den forventede kvaliteten Sveits leverer. De seneste årene har det blitt gjort store investeringer i hotell- og restaurantnæringen og det er godt å se at de har klart å beholde arkitekturen med den sveitsiske chalet stilen.

Om Tour de France jevnlig hadde lagt etapper til dette området ville de alle hatt et mer fortjent rykte. Realiteten er at disse ikke står tilbake for noen av Alpe-passene i Italia og Frankrike. Velkommen til Sveits!

PROGRAM

FREDAG: OBERALP PASS – 23,2 KM – 620 HØYDEMETER

Flyet går fra OSL kl 09:50 og vi vil ankomme hotellet ca kl 14:30. For de som leier sykler står disse klare på hotellet. Om du har med egen sykkel hjelper vi med å få disse klare rett etter innsjekk.

I dag tar vi en kort klatring til Oberalp pass forbi vakre Oberalpsee. Det er greit å få kjenne litt på hvordan kroppen fungerer og at utstyret er slik vi ønsker det. Turen tar drøye halvannen time og er en fin start for klatringene som kommer.

Om kvelden møtes vi til en deilig 3 retters middag.

LØRDAG: SUSTEN PASS – 54,8 KM – 1 990 HØYDEMETER

Alternativ: SUSTEN – GRIMSEL – FURKA    119 KM

Etter en breif på hotellet sykler vi ned til Wassen før klatringen til Susten pass begynner. Det arkitektonisk spektakulære Susten passet snor seg oppover langs Meienreusselven via flere tunneler. I spissen av dalen fører Susten passet til Meien-dalen, der de karakteristiske toppene i Fünffingerstock kommer til syne. Nær baksiden av dalen klatrer veien igjen i flere serpentin svinger til toppen av passet 2 230 moh. Rett før tunnelen får vi en fantastisk utsikt over Meien-dalen til Sustenhorn.

SØNDAG: ST GOTTHARD PASS (TREMOLA) 51,2 KM – 1 640 HØYDEMETER

Alternativ: FURKA – NUFENEN – ST GOTTHARD 99 KM

I dag skal vi bestige legendariske St Gotthard pass fra begge sider. Etter å ha klatret St Gotthard pass fra nord-siden kjører vi ned til den Italiensk språklige delen av Sveits i byen Airolo – som ligger på 1159 moh. Det betyr at vi får nesten 1000 høydemeter tilbake til Andermatt. Dagens klatringer er ikke så bratte (7,3% i snitt), men brosteinen på Tremola gjør at det koster litt mer energi. Tremola sto ferdig i 1832 er en fantastisk stigning med brostein, grønne åssider og majestetiske fjell som tyste tilskuere til pulsslag og tråkk frekvens i skjønn harmoni. Men fortvil ikke; i dag skal du nyte hver eneste stein i perfekt dosserte serpentin svinger slik at du glemmer eventuelle smerter i legger og lår. Etter en fin utforkjøring tilbake til Andermatt skal vi nyte velfortjente forfriskninger og dele vår individuelle historie med andre likesinnede.

For de som ønsker en lengre runde som inkluderer Furka og Nufenen gir vi informasjon om dette også – og en sykkelguide blir med dere hele veien.

MANDAG: FURKA PASS  42,9 KM – 1 050 HØYDEMETER

Vi starter dagen med en kort breif om hva som venter oss på dagens etappe. I dag får vi en fin oppvarming med ca 10 km med relativt flatt terreng til Realp før klatringen starter. Furka Pass er det fjerde høyeste fjellpasset i Sveits og vi når toppen på 2 436 moh. Klatringen har en snitt prosent på 7,3 – der max stigningen er på 11%. Denne veistrekningen ble kjent gjennom James Bond-filmen Goldfinger fra1964.

Klatringen snor seg opp gjennom gresskledde beitemarker til lyden fra kubjeller kun adskilt med betongsøyler som skiller veien fra bratte skråninger. Etter toppen tar vi en liten tur ned til Hotel Belvedere, hvor vi får en vakker utsikt mot Rhône-breen. Dessverre har isen trukket seg mye tilbake på grunn av klimaendringer, men dette er en fantastisk naturopplevelse som kanskje setter ting litt i perspektiv. Vi tar returen til Andermatt for utsjekk og gjøre klar til avreise kl 12.30. Rett og slett en fantastisk avslutning på turen!

RADISSON BLU HOTEL REUSSEN

Vi innkvarteres på Radisson Blu Hotel Reussen i Andermatt. Dette er et nytt hotell bygget i moderne sveitsisk chalet stil med et skandinavisk uttrykk på interiøret. Hotellet har et SPA og velværesenter med et stort innendørs svømmebasseng, terrasse med fantastisk utsikt over fjellene, samt en veldig god restaurant og bar.

Enkeltrom kan bookes mot tillegg i pris (kr 3 300).

© Radisson Blu Reussen Andermatt

INKLUDERT

Flyreise t/r Oslo – Zürich, inkludert 23 kg innsjekket bagasje og 8 kg håndbagasje

Transport fra og til flyplassen

Overnatting 3 netter på Radisson Blu Hotel Reussen

Inngang til spa avdelingen og svømmebasseng

Frokost lørdag, søndag og mandag

Middag fredag, lørdag og søndag i Andermatt sentrum

1 reiseleder og 2 sykkelguider fra Lette Gir

Følgebil med ekstra klær, ernæring og utstyr

Fotograf som foreviger minnene

Informasjonsmøte før hver sykkel etappe

Vask av sykkel og sykkel klær etter hver etappe

Dele gode sykkelhistorier med likesinnede etter hver sykkeltur

 

TILLEGG

Lunsjer og drikke til måltider

Sykkelfrakt eller leie av sykler

Aktiviteter utenfor programmet (massasje og spa)

Reservedeler til sykkel ved behov

Tillegg for enkeltrom kr 3 300,-

Kilde: komoot.com

ANDRE AKTIVITETER

Om dere ønsker å reise sammen med personer som ikke sykler er disse selvfølgelig hjertelig velkomne. Andermatt kan by på:

SPA på hotellet

Fjellvandring

Golf

Biltur

Togturer

Museum

Furka, Nufenen & St Gotthard pass

OVERSIKT

Som på våre andre turer er det en fordel å like å klatre fjell med medfølgende fantastiske naturopplevelser. Utgangspunktet er at vi tar ett fjell om dagen og nyter livet i Andermatt etter vel gjennomført etappe. Formålet med våre sykkelturer er at alle som er glade i flotte naturopplevelser og sykling skal kunne gjennomføre klatringene. Om det er noen som ønsker lengre etapper ser dere alternativ ruter under programmet.

Vi deler oss inn i grupper etter nivå. I følgebilen kan man oppbevare ekstra klær og Lette Gir stiller med mat og reservedeler om det skulle være nødvendig. Hver morgen har vi en gjennomgang av ruten vi skal sykle slik at vi er best mulig forberedt på det som venter oss. En fotograf tar bilder underveis slik at du kan vise nære og kjære hva du har oppnådd på turen.

Etter syklingen kan de som ønsker bli med på en vinbar i Andermatts eldste hus. Her har de en fyldig vinmeny – og de serverer øl også. Maten består av lokale råvarer og vi kan varmt anbefale husets bruschetta.

 

TURENS HØYDEPUNKTER

  • Klatringer i fantastiske omgivelser
  • Tremola med brostein under hjulene
  • Spa anlegget på hotellet
  • Hyggelig alpelandsby
  • Mat og vinopplevelser
  • Dele sykkelopplevelser med likesinnede

 

PERIODE OG PRIS

UTSATT TIL 2023 – dato kommer snart.

  • Skriv inn fra flyplass. Pristillegg sendes pr. epost.
  • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.