BORMIO

BORMIO – LEGENDARISKE KLATRINGER

Bormio er en sjarmerende Alpelandsby som ligger nord i Italia – ved foten av Stelviopasset. Byen ligger på drøye 1200 moh og er et fantastisk utgangspunkt for syklister som liker utfordringen ved å klatre fjell. Giro d’Italia legger ofte ruten sin i dette området – med magiske og brutale stigninger som Passo dello Stelvio, Passo del Mortirolo og Passo Gavia.

Etter syklingen kan man ta et velfortjent bad i en av Bormios varme kilder eller vandre rundt i den koselige gamlebyen.

PROGRAM

TORSDAG: LAGO DI CANCANO – 30 KM – 880 HØYDEMETER

Avreise fra OSL er torsdag kl 08.20. Vi reiser tidlig for å få en klatring første dagen. Det serveres mineralvann i bussen fra Malpensa (Milano) til Bormio. Etter innsjekk på Hotel La Genzianella står leiesyklene klare til alle deltakerne. Om dere har med egne sykler hjelper vi til med montering.

Dagens klatring går til Lago Cancano. Denne klatringen blir brukt som målgang i Giro d’Italia i 2020 og fra Bormio får vi drøye 880 høydemeter. Dette er en perfekt første dag klatring siden vi får fin flyt gjennom de 19 serpentin svingene på vei mot toppen.

Når kvelden kommer serveres det en nydelig 4 retters meny i restauranten på hotellet.

FREDAG: PASSO DEL MORTIROLO – 76 KM – 2 020 HØYDEMETER

Etter frokost går vi igjennom dagens etappe og gir noen velvalgte råd for utfordringen som venter oss. Dagens sykkeltur tar oss til  Passo del Mortirolo og Passo Gavia – for de som ønsker en lang runde.

Fra Bormio går veien slakt nedover til Mazzo der Mortirolo venter. Mortirolo er av mange regnet som den tøffeste klatringen i World Tour rittene. Gjennomsnitts stigning er på 10,9% med max på 20%. Selve klatringen er på 11,9 km. Altså; dette er en krevende klatring, men du får en fantastisk naturopplevelse som gjør turen lettere. Det kan være litt seigt å ta seg tilbake til Bormio etter nedkjøringen, men vi tar en lunsj stopp for å samle energi.

Alternativ runde:
Etter Mortirolo blir det en velfortjent lunsjpause før Gavia venter. Vi sykler via Monno før vi tar for oss dagens andre fjell. De første kilometerne er relativt «snille» før veien blir smalere og hårnål svingene blir flere. Man kan gi seg selv et klapp på skulderen på toppen av Gavia. Det er greit å ta det rolig i nedkjøringen pga trafikken og svingene. Den siste delen ned mot Bormio er mer åpen og oversiktlig. Denne runden er på 103 km og har 3 070 høydemeter.

Etter turen tar vi noen velfortjente forfriskninger før kveldens middag. Før middag kan det også være tid til å ta en tur i gamlebyen eller besøke et av spa anleggene/varme kilder.

LØRDAG: PASSO DELLO STELVIO – 44 KM – 1 580 HØYDEMETER

Vi starter dagen med en briefing etter frokost. Dagens sykkeltur går opp legendariske Passo dello Stelvio. Dette er den nest høyeste asfalterte fjellovergangen i Alpene – og det er bare å glede seg! Tur/retur fra Bormio er på ca 44 km, men i dag går det enten opp eller ned. Så snart vi tar av fra Bormio sentrum venter den første av i alt 41 hårnål svinger. Vi passerer de varme kildene på «Hotel Bagni Vecchi» og landskapet åpner seg. Herfra ser vi et fantastisk skue med svinger så langt øyet kan se. Det er ikke spesielt bratt (snitt 6,5%), men hold litt igjen for det er langt til toppen. Etter noen tunneler venter 14 svinger på rappen før vi kommer til det etterlengtede «Plateau Pian de Grembo». Her er det nesten ikke helling og vi kan få litt hvile. For; det er den siste delen av Stelvio som er den tøffeste. Side om side med brøytekantene tar vi fatt på de siste 4 kilometerne. På toppen tar vi dagens lunsj – 2 758 moh – med en fantastisk utsikt!

Etter en kontrollert nedkjøring venter det hyggelige torget i Bormio. Giuliano tar godt vare på oss på Skianta og serverer oss italiensk skinke, oliven etc sammen med litt godt drikke.

De aller ivrigste kan ta Stelvio fra begge sider. Da kjører dere ned til Prato etter klatringen fra Bormio og sykler opp igjen. Totalt 94 km og 3 420 høydemeter.

SØNDAG: PASSO GAVIA – 56,5 KM – 1 630 HØYDEMETER

Etter frokost deler vi oss inn i grupper og sykler passo Gavia. Gavia gir oss en snill start gjennom de trange gatene i landsbyene Uzza, San Nicolo og Sant Antonio. Den ordentlige klatringen starter først når vi har passert skistedet Santa Caterina etter 13 km. Ved Ponte dell’Alpe kommer vi over tregrensen og landskapet åpner seg opp. Men her kommer også det mest krevende partiet på stigningen. De neste 4 km er tøffe, men vi har i det minste en fin utsikt under den harde jobbingen. Belønningen får vi når vi passerer Lago Bianco og kan ta et siste magadrag til endestasjonen. Nedkjøringen er oversiktlig, men pass litt på etter Santa Caterina når dere kommer til landsbyene.

 

De som syklet dette fjellet lørdag kan ta Bormio 2000 eller Foscagno pass.

 

Når vi er tilbake på hotellet tar vi en rask dusj og gjør oss klare for avreise. Bussen tar oss tilbake til Malpensa og ankomst på OSL vil være kl 20.55.

HOTEL LA GENZIANELLA

Vi bor på «sykkel-hotellet» Hotel La Genzianella. Dette er et familie drevet hotell som ligger sentralt i Bormio. La Genzianella er et sjarmerende Alpehotell med veldig god atmosfære. De er opptatt av de små detaljene for å skape en hyggelig stemning – både med tanke på oppmerksomhet og service til gjestene og detaljer i interiøret som gjør det hyggelig for gjestene rundt seg.

Hver morgen serveres det en god frokost. Til middag serveres det en fantastisk 3 retters meny. Hotellet har en flott hage og eget vask- og service område for syklistene. Rett innenfor er det rom for oppbevaring av sykler og annet nødvendig utstyr.

Deltakerne innkvarteres i delt standard dobbeltrom. Alle rom har et unikt design med alle nødvendig fasiliteter for et komfortabelt opphold. Det er gode madrasser på sengene!

Enkeltrom kan bookes mot tillegg i pris.

© Hotel La Genzianella

INKLUDERT

Fly t/r Oslo – Milano, inkludert 23 kg innsjekket bagasje og 8 kg håndbagasje

Transport fra og til flyplassen

Overnatting 3 netter i delt dobbeltrom på Hotel La Genzianella

frokost lørdag, søndag og mandag

3 retters middag fredag, lørdag og søndag

1 reiseleder og 2 sykkelguider fra Lette Gir

Informasjonsmøte før hver sykkel etappe

Fotograf som tar bilder under sykkelturene

Vask av sykler og sykkel tøy

Dele gode sykkelhistorier med likesinnede etter hver sykkeltur

 

TILLEGG

Lunsjer og drikke til måltider

Sykkelfrakt eller leie av sykler

Aktiviteter utenfor programmet (massasje og spa)

Reservedeler til sykkel ved behov

Tillegg for enkeltrom kr 2 500,-

Kilde: komoot.com

ANDRE AKTIVITETER

Om dere ønsker å reise sammen med personer som ikke sykler er disse selvfølgelig hjertelig velkomne. Hotellet har egne fjell guider som organiserer turer hver dag. Ellers har Bormio mye annet å by på:

Varme kilder/SPA

Fjellvandring

Hyggelig torg i gamlebyen

Museum

Shopping i Bormio

Kveldstur til Cancano

Passo dello Stelvio

Passo Gavia

Passo del Mortirolo

OVERSIKT

Denne turen er for syklister som liker å sykle i fjell. Man må ikke være i ekstremt god form, men det er viktig å ha litt erfaring med landeveissykling. Vi deler oss inn i grupper etter nivå slik at alle sitter i en komfortabel gruppe med en leder. I tillegg vil det være følgebil der man kan oppbevare ekstra klær, mat og utstyr ved behov. Hver morgen har vi en gjennomgang av ruten vi skal sykle – dette for å være best mulig forberedt. Det vil være en fotograf med på turen for å forevige de naturskjønne opplevelsene.

Etter sykkel etappene tar vi en tur på Skianta i gamlebyen der vi får servert bruschetta, oliven, chips og godt drikke.

 

TURENS HØYDEPUNKTER

  • Sykle 4 av Giro d’Italias mest legendariske fjell (Stelvio, Gavia, Mortirolo og Cancano)
  • Nydelige matopplevelser
  • Bormios varme kilder
  • Vandre i Bormios gamleby og nyte livet på torget
  • Dele gode sykkelhistorier med likesinnede etter syklingen.

Lette Gir vasker og smører opp sykler etter hver dag. Sykkel tøy leveres i vaskenett og blir utlevert dagen etter. Ta likevel med minimum to sett av tøy.

Detaljert program for turen kommer i god tid før avreise.

 

Ta kontakt om dere er en gruppe som ønsker å reise på annet tidspunkt. Vi er fleksible på datoer.

 

PERIODE OG PRIS

20. juni – 23. juni 2024        kr 17 700,- pr person i delt dobbelt rom.

  • Skriv inn fra flyplass. Pristillegg sendes pr. epost.
  • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.