DOLOMITTENE

SYKKEL EVENTYR MED HISTORISK SUS

Corvara i Dolomittene er et fantastisk utgangspunkt for å sykle de kjente fjellpassene og «Sella Ronda». I dette området legges ofte etappene til Giro d’Italia med ekte landeveisikoner som passo Pordoi, passo Giau og passo Falzarego. Etter sykkeletappene vil du bli kronet av den unike Ladin-gjestfriheten samt utsøkte mat- og vinopplevelser. Velkommen til paradis!

PROGRAM

TORSDAG: PASSO VALPAROLA – 37 KM – 960 HØYDEMETER

Vi har tidlig avreise fra OSL for å få en klatring første dagen. Det serveres mineralvann i bussen fra München til Corvara. Etter innsjekk på Hotel Marmolada står leiesyklene klare til alle deltakerne. Om dere har med egne sykler hjelper vi til med montering.

Dagens klatring er passo Valparola. Vi tar en rolig start på turen for å få i gang beina og sjekke at utstyret funker. Vi får en relativt flat start på turen, mens det blir mer krevende når klatringen starter. Premien er fantastisk når vi når toppen! Når kvelden kommer serveres det en nydelig 3 retters meny i restauranten på hotellet.

FREDAG: DOLOMITES BIKE DAY TOUR – 51 KM – 1 480 HØYDEMETER

Dolomittene er kjent for Sella Ronda, men hvert år arrangeres Dolomites Bike Day Tour – og det er denne runden vi skal sykle i dag. Dette er en nydelig runde der vi får klatringer og utforkjøringer i ypperste klasse. På dagens meny står 12 skreddersydde serpentin svinger opp til passo di Campolongo, en lang nedkjøring til den hyggelige landsbyen Pieve, før passo Staulanza, passo Falzarego og passo Valparola kommer som perler på en snor. Når vi er tilbake på hotellet tar vi et velfortjent bad i bassenget og noe godt å drikke.

LØRDAG: SELLA RONDA BIKE DAY – 51 KM – 1 720 HØYDEMETER

I dag er det super-lørdag! Sella Ronda står for tur.
Vi starter fra hotellet i Corvara og nyter de bilfrie veiene og de kjente fjellformasjonene i Dolomittene. De neste 5 milene får vi sykling i fantastiske omgivelser. Vi skal over fjellpassene passo Gardena, passo Sella, passo Pordoi og passo di Campolongo! Totalt skal det være 108 serpentin svinger på denne runden og utsikten tar nesten pusten av oss underveis. Som om ikke fjellene gjør det allerede… Heldigvis kommer det ingen lange, bratte partier. Man finner fort flyten i de perfekt dosserte svingene.

Mange sier at dette er verdens fineste sykkelrunde – og vi kan ikke annet enn å være enig. Vi kjører runden mot klokka da vi mener dette er den fineste veien, samt at vi får noen av fjellpassene fra motsatt side fra runden i går.

SØNDAG: PASSO GIAU – 75 KM – 2 290 HØYDEMETER

På avreisedagen skal vi til taket av Dolomittene – passo di Giau.
Vi sykler over passo Campolongo og ned til Arabba før vi får et fantastisk vakkert parti – i slak nedoverbakke – til foten av passo Giau. Klatringen starter med mye skog rundt oss, med en liten sniktitt på de massive fjellene på andre siden av trærne. Stigningprosenten ligger stort sett på mellom 8 og 9 så pass på å holde litt igjen til siste delen. Når vi kommer litt over halvveis åpner landskapet opp. Grønne beitemarker med lyden av kubjeller inspirerer oss til å ta ut de siste kreftene mot toppen. På Giau venter en utrolig 360 grader panoramautsikt over området som står oppført på UNESCOs verdensarv liste.

Når vi ankommer hotellet tar vi en rask dusj og gjør klar til avreise.

PROGRAM GRAVEL OG E-MTB

Dolomittene er et fantastisk sted for gravel og E-MTB sykling!

Vi setter opp lokale guider for disse etappene. Da er dere i trygge hender og får oppleve naturen på en helt spesiell måte. Guidene er lommekjente i området og tar godt vare på dere underveis. Deltakerne følger det samme programmet ellers for turen. Pristillegg for gravel- og e-mtb er kr 1 500,- pr person.

HOTEL MARMOLADA

Vi innkvarteres på Hotel Marmolada i Corvara. Dette er et flott sykkelhotell med alle fasiliteter det innebærer; syklister blir veldig godt behandlet og de legger alt til rette med vi trenger for å få et maksimalt opphold. Hotellet har veldig fine fellesområder og et fantastisk innendørs svømmebasseng. Alle rommene er nylig renovert og er innredet i delikate materialer.

Enkeltrom kan bookes mot tillegg i pris (kr 2 500).

© Hotel Marmolada

INKLUDERT

Flyreise Oslo – München t/r, inkludert 23 kg innsjekket bagasje og 8 kg håndbagasje

Transport fra og til flyplassen

Overnatting 3 netter på Hotel Marmolada

Inngang til spa avdelingen og svømmebasseng

Frokost fredag, lørdag og søndag

Middag torsdag, fredag og lørdag

1 reiseleder og 2 sykkelguider fra Lette Gir

Fotograf som foreviger minnene

Informasjonsmøte før hver sykkel etappe

Vask av sykkel og sykkelklær etter hver etappe

Dele gode sykkelhistorier med likesinnede etter hver sykkeltur

 

TILLEGG

Lunsjer og drikke til måltider

Sykkelfrakt eller leie av sykler

Aktiviteter utenfor programmet (massasje og spa)

Reservedeler til sykkel ved behov

Tillegg for enkeltrom kr 2 500,-

Kilde: komoot.com

ANDRE AKTIVITETER

Om dere ønsker å reise sammen med personer som ikke sykler er disse selvfølgelig hjertelig velkomne. Hotellet har egne fjell guider som organiserer turer hver dag. Ellers har området mye annet å by på:

SPA på hotellet

Fjellvandring

Golf

Mat og vin kurs

Konserter og andre kulturelle innslag

Alta Badia

Passo Pordoi

Passo Giau

OVERSIKT

Som på våre andre turer er det en fordel å like å klatre fjell med medfølgende fantastiske naturopplevelser. I flotte omgivelser i Corvara vil vi ta ulike sykkelturer i området med start direkte fra hotellet. Alta Badia står på UNESCO’s verdensarv liste så utgangspunktet for minneverdige opplevelser ligger godt til rette.. Etter sykkeletappene kan vi nyte svømmebassenget på hotellet og ta noen velfortjente forfriskninger. Lette Gir vasker sykler og sykkel tøy slik at dette er klart til neste dag. Vi liker å si at vi skal yte før nyte – og det blir nok av begge deler på denne turen.

Hver morgen har vi en gjennomgang av ruten vi skal sykle slik at vi er best mulig forberedt på det som venter oss. En fotograf tar bilder underveis slik at du kan vise nære og kjære hva du har oppnådd på turen. I fjellene deler vi oss inn i grupper etter nivå. Lette Gir har alltid en guide helt bakerst.

 

TURENS HØYDEPUNKTER

  • Klatringer i fantastiske omgivelser
  • Sella Ronda Bike Day – bilfritt på hele runden!
  • Spa anlegget og svømmebassenget på hotellet
  • Mat og vinopplevelser
  • Dele sykkelopplevelser med likesinnede

 

PERIODE OG PRIS

6. juni – 9. juni 2024

Pris pr person i delt dobbeltrom: kr 18 695,-

  • Skriv inn fra flyplass. Pristillegg sendes pr. epost.
  • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.