LOM

EVENTYRLIGE LOM

En sykkeltur til Lom vil gi deg en innføring i norsk eventyrfortelling, norsk matkultur og norsk natur. Ikke langt unna Lom finner kanskje Norges fineste, men også mest utfordrende, klatring; Juvass. Heldigvis vil omgivelsene rundt oss gjøre turen mer inspirerende enn smertefull. Sammen med unike sykkelopplevelser vil vi servere lokal gastronomi, historiefortellinger og musikalske innslag. Håper vi sees i fantastiske Lom!

PROGRAM

TORSDAG: FLÅKLYPA GRAND PRIX – 50 KM – 680 HØYDEMETER

Etter ankomst Lom, og innkvartering på Elveseter Hotell, gjør vi syklene klare. Kjell Aukrust fant inspirasjon til Flåklypa Grand Prix like borti veien så vi tar en rundtur i dette fantastiske landskapet og nyter omgivelsene. Om vi så ikke kan tilby sykkelreparatør Reodor Felgen hjelper vi gjerne til å justere utstyr på sykkelen din.

Turen i dag går mot vakre Lom. Vi tar selvfølgelig en stopp på Bakeriet i Lom. Her serverer de helt fantastiske bakevarer slik at vi er godt rustet før returen til hotellet.

Etter syklingen setter vi oss på tunet på hotellet og nyter noen velfortjente forfriskninger. Middagen serveres i hovedhuset i en fantastisk spisestue med kunsthistoriske gjenstander. Ved siden av maten får vi servert fortellinger og eventyr fra Lom.

FREDAG: TURTAGRØ – 86,5 KM – 1 630 HØYDEMETER

Vi starter dagen med en kort brief om dagens etappe. Syklene er vasket og smurt opp så alt er klart for en nydelig dag. Dagens etappe går gjennom fantastisk landskap oppover Sognefjellsvegen, som i 1997 fikk status som Norges første turistvei. Med Galdhøpiggen og Jotunheimen Nasjonalpark til venstre for oss, følger vi elven «Leira», og passerer vakre Bøvertonvatnet og Bøvertun før vi tar for oss høydemetrene opptil Sognefjellshytta. Vi sykler videre over Sognefjellet og ned til Turtagrø Hotell der vi stopper for en god lunsj i det fri. På returen får vi drøyt 500 høydemeter klatring for så en nydelig nedkjøring til hotellet.

Etter etappen sitter vi på tunet eller på «Urdarbrunnen» bar med noen forfriskninger. Om kvelden nyter vi en 3 retters middag.

LØRDAG: JUVASSHYTTA – 35,3 KM – 1 420 HØYDEMETER

Etter en god frokost gjør vi oss klare for en fantastisk sykkeltur opp til Juvasshytta. De første 5 km går det slakt nedover før vi tar av veien ved Galdbygde og stigningsprosenten øker til tosifret med en gang. Her er det greit å ha en lett utveksling ellers blir de neste 15 km en styrketråkk-økt av de sjeldne. Det er få steder du kan tilrive deg ønsket hvile – vi må vente helt til Raubergstulen – etter 4,5 km av stigningen. Bruk dette strekket til å innhente deg litt for neste flate er ved Juvasshytta… Selv om denne klatringen er ganske brutal, med flere partier på 12-14%, vil omgivelsene gi deg energi og motivasjon til å nå toppen. Juvass er en krevende, men samtidig fantastisk klatring. Vi tar en velfortjent lunsj og deler våre erfaringer fra klatringen. Returen til hotellet blir en glede med morsomme nedoverbakker. Husk å ta det rolig i de bratteste partiene.

Etter syklingen blir vi hentet av en buss som tar oss til Lom Bryggeri. Her får vi en omvisning på bryggeriet samt prøvesmaking av 4 forskjellige øl. Om kvelden venter en 3 retters middag.

SØNDAG: LEIRVASSBU – 44 KM – 750 HØYDEMETER

Den siste dagen tar vi en fin tur til Leirvassbu. Vi følger Sognefjellsvegen i 7 km før vi tar av en privat bomvei og får 15 km på ny asfaltert vei. Det er fantastiske omgivelser hele veien og når vi kommer frem til Leirvassbu venter en god lunsj. Vi returnerer til hotellet og gjør klar til avreise.

Hotellet har en del rom tilgjengelig slik at vi kan ta en dusj før hjemreisen.

Elveseter Hotell

I vakre omgivelser i Jotunheimen, rett under Galdhøpiggen, finner vi den gamle slektsgården Elveseter. Hotellet har hatt gjester helt siden 1870-talet og i løpet av det siste århundret har stedet gradvis blitt gjort om til et av de mest særegne hotellene i Norge. Hotellet består av hytter og hotellrom der alle har fått navn fra mytologien. Hyttene er plassert på et vakkert tun rundt selve hovedhuset og ved innkjøringen møter du Sagasøylen, som med sine 34 meter skildrer norsk historie på en imponerende måte.

Dette er et hotell med en unik atmosfære. Kjøkkenet er godt drevet av Lorenzo Pirra, som bruker lokale råvarer med inspirasjon fra nord-Italia. Han har også håndplukket viner fra små italienske produsenter i Piemonte og Toscana. Om man ønsker litt ekstra påfyll finner du det i baren «Urdarbrunnen».

Enkeltrom kan bookes mot tillegg i pris (kr 1 500).

© Elveseter Hotell

INKLUDERT

 • Overnatting 3 netter Elveseter Hotell – i delt dobbeltrom
 • Frokost fredag, lørdag og søndag
 • Lunsj fredag, lørdag og søndag
 • 3 retters middag på Elveseter Hotell torsdag, fredag og lørdag
 • Ølsmaking fra Lom Bryggeri
 • Musikalsk innslag
 • Vask av sykkel etter etappene
 • 1 reiseleder og 2 sykkelguider fra Lette Gir
 • Fotograf
 • Følgebil

 

TILLEGG

 • Transport t/r Lom
 • Drikke til måltider og afterbike
 • Enkeltromstillegg på kr 1 500,-

Kilde: komoot.com

ANDRE AKTIVITETER

Om dere ønsker å reise sammen med personer som ikke sykler er disse selvfølgelig hjertelig velkomne. Lom kan by på:

Fjellvandring

Bilturer med utkikkpunkt

Gårdsbesøk

Museum

Lom stavkirke

Klatrepark

Zipline

Kunstutstilling på hotellet

Lom

Juvasshytta

OVERSIKT

Som på våre andre turer er det en fordel å like å klatre fjell med medfølgende fantastiske naturopplevelser. I fantastiske Lom får vi servert unike sykkelopplevelser, historier og eventyr, samt gastronomiske opplevelser. Alt dette innpakket i et lite stykke Norge.

Lette Gir vasker sykler slik at dette er klart til neste dag. Vi liker å si at vi skal yte før nyte – og det blir nok av begge deler på denne turen.

Vi deler oss inn i grupper etter nivå. I følgebilen kan man oppbevare ekstra klær og Lette Gir stiller med mat og reservedeler om det skulle være nødvendig. Hver morgen har vi en gjennomgang av ruten vi skal sykle slik at vi er best mulig forberedt på det som venter oss. En fotograf tar bilder underveis slik at du kan vise nære og kjære hva du har oppnådd på turen.

 

TURENS HØYDEPUNKTER

 • Klatringer i fantastiske omgivelser
 • Tradisjonsrike historier og eventyr
 • Opphold på unike Elveseter Hotell
 • Mat og vinopplevelser
 • Bakeriet i Lom
 • Gode lunsjer med lokale råvarer
 • Omvisning og ølsmaking på Lom Bryggeri
 • Dele sykkelopplevelser med likesinnede

 

PERIODE OG PRIS

UTSATT TIL 2023 – dato kommer snart.

 • Skriv inn fra flyplass. Pristillegg sendes pr. epost.
 • For å kunne behandle din forespørsel trenger vi å lagre disse dataene om deg i vårt system.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.